Friday, May 21, 2010

Kenyér / Bread

Újabb létfontosságú információ: Malájziában édes a kenyér! És leginkább szeletelt, négyszögletes piritani való (toast). Ráadásul hamar megpenészedik (zöld vagy fekete színek a jellemzőek). Szóval nekem nem nagyon ízlik (már penészedés előtt sem). Azt most nem írom le, mi Mariann véleménye a véleményemről, de "finnyás" a legenyhébb kifejezés, amit hssznált.
Van itt ugyan egy francia pékség, ahol lehet kenyér ízű kenyeret kapni, de persze sokkal kisebb méretben és sokkal drágábban. Viszont ugyan olyan gyorsan penészedik, mint a helyi. Üditő kivétel a bagett, mert az olyan keményre szárad pár óra allat, hogy a penésznek is bele törik a foga. Ráadásul a maláj boltvezető dél-francia kiskeredőnak akarja magát álcázni, félrecsapott beret-et is beleértve.

Another vital information: the bread is sweet in Malaysia! And mostly sliced, square toast bread. Besides, it gets mildewed quickly (green or black colors are typical). In brief, I don't like the taste (not even before the mildew). I will not write here what's Mariann's opinion about my opinion, but the "fastidious" is the mildest expression she used.
There is a Frech bakery here where one can buy bread-tasting bread, but obviously it is much smaller and more expensive. But get mildewed the same quick as the local bread. A refreshing exception is the baguette because it dries so hard in a few hours that even the mildew cannot eat it. In addition to this, the Malay shop keeper tries to disguise himself as a South French retailer, including the beret pushed to one side.

No comments:

Post a Comment