Wednesday, October 14, 2009

Éljenek az olvasók! / Long live the readers!

Köszönjük!
Nagy örömmel vettem észre, hogy vannak olvasóink. Azt hittem, hogy főként a család és a rokonság olvas minket, de látom, hogy a tisztelt nagyvilág is érdeklődik irántunk. Ezt bíztatásnak véve, változtatni fogunk a stíluson, hogy a szélesebb olvasó közönség számára is érthetőek és élvezhetőek legyünk.
Most hétvégén Deepavali (a Fény ünnepe) lesz, iskolaszünet és egy extra szabadnap a cégnél, így lesz időnk a félkész cikkeket befejezni és publikálni.
Már csak azt nem tudom, hogy érdemes-e mindezt angolra is lefordítani; ír és más, angolul (de magyarul nem) beszélő barátok és ismerősök men jeleztek vissza. Leginkább a fordítás miatt maradoztak el a cikkek: az ember lelkesen leírja magyarul, de a lefordításhoz már nem kell ihlet, csak gépelés; és az ember el kezdi ezt a lépést halogatni.
Na, majd meglátjuk.

Thank you!
I noticed with great pleasure that we readers. I thought that we are mostly read by the family and the relatives, but I see now that the world is also interested in ourr life. Taking it as encouragement, we will change the style to me more understandable and enjoyable for the wider reading audience.
This weekend will be Deepavali (celebration of Light), school holiday and and extra day off at the company, so we will have time to complete the half-done articles and post them.
The only thing I do not know if I should translate the articled to English; we did not get feedback from English-speaking friends. The translation was the main reason behind the lagging in posting: one writes the post with great enthusiasm, but inspiration is not needed for translation, only typing; and one starts to postpone it.
Well, we will see.

3 comments:

  1. Szia,

    Más országokban is éltetek korábban?

    Szép napot,
    Hella

    ReplyDelete
  2. Örülök, hoyg angolul is leírjátok :)ezzel még tanulok is :)
    Mikor gyöttök haza? Srácok már jó nagyok :)és egyre helyesebbek :) Tuti a víz az oka :D

    tessék csak írogatni :))

    puszancs
    Üdv :szilvi sejj nagyAbonyban csak 2 torony....

    ReplyDelete
  3. Szia Hella,

    Igen, majdnem 10 évig éltünk Írországban; tavaly decemberben költöztünk Malájziába.

    Szia,

    Szitya

    ReplyDelete